MeriLife Studio | Французькі натяжні стелі, Львів

I tredje trimester, selv etter levedyktighet, kunne en (men

Abortkrigene vil aldri gå bort en tidligere

Abort må være lovlig fordi kvinner har behov for å bestemme sine individuelle futures, fordi mange kvinner finner seg gravide uten støtte fra et kjærlig samfunn og i fryktelige forhold, fordi kvinner har blitt plukket opp og sparket rundt i historien som et resultat av religiøs tro knyttet til ‘familieverdier’ som viser seg å være alt annet enn.

Men måten abort ble legalisert i Amerika i Roe v Wade og Doe v Bolton, var unødvendig feiende og ekstreme. Det er igjen, med en kulturkrig som ikke sluttet og slått den republikanske Canadas Goose Outlet Montreal Party inn i et langt høyre frynseelement dominert av religiøse ekstremister.

1970-evangeliske antiabortionsbevegelsen som min fader evangeliske leder Francis Schaeffer Dr. C. Everett Koop (som ville bli Ronald Reagans kirurg generelt), og jeg hjalp med å skape forført det republikanske partiet. I løpet av 1980-tallet var republikanerne arbeider under vekten av et enkelt problem religiøst test for kjærlighet: abort.

Jeg var der, og / eller pappa eller Koop deltok i ulike møter med kongressmedlem Jack Kemp, presidenter Ford, Reagan og Bush, Sr., da det uhellige ekteskapet mellom det republikanske partiet og det evangeliske infiserte ‘pro livet’ ‘samfunnet ble gradvis fullført.

canada goose dame Far og jeg som gjorde mange andre evangeliske ledere som Jerry Falwell møtte en på en eller i grupper med viktige medlemmer av det republikanske ledelsen, ganske ofte for å utvikle en ‘pro livsstrategi’ for å rulle tilbake Roe v. Wade. (Selv i dag fortsetter denne innflytelsen. For eksempel sier Michelle Bachmann at hun kom inn i politikken på grunn av å lese min fars bøker.) canada goose dame

Vår strategi i de tidlige dagene av anti-abortaktivismen var enkel: Republikanske ledere ville bekrefte deres anti-abortforpliktelse til evangeliene, og i sin tur kunne vi ikke stemme canada-goose-jakker på dem med titusenvis.

canada goose trillium For å hjelpe til med å arrangere, organiserte jeg 1984 års publikasjon av president Ronald Reagans abort og samvittighet av nasjonen en anti abortebok med evangelisk bibelutgiver Thomas Nelson. Reagans bok hadde først oppstått som et essay i Human Resource Officer Review (våren 1983). Jeg var venner med Human Life Review grunnlegger og redaktør: den konservative romersk-katolske anti abortkorsfareren Jim McFadden. Han og jeg kokte opp presidentprosjektet over telefon. canada goose trillium

canada goose jakker dame Jeg jobbet sammen med James Dobson i den tidlige ukedagen av hans ‘Focus on the Family’ -program, og jeg var på showet hans flere ganger. Han tilbød min ‘pro liv’ bok A Time for Angry som en innsamling av fondrapportering og distribuert over 150.000 eksemplarer. Boken solgte til slutt over en halv million eksemplarer. canada goose jakker dame

canada goose jakker herre Ingen syntes å legge merke til (eller tankene) at republikanerne ikke ville gjøre noe med abort annet enn å snakke om det til velgerne. Og i midten av slutten av 1980-årene skiftet årsaken: Vi Evangelicals betalte leppetjenesten til å ‘stoppe abort’, men det virkelige problemet var å holde republikanerne i makten og holde evangeliske ledere i ego-strekksløyfen for å ha tilgang til makt. canada goose jakker herre

canada goose norge Aldri har likestillet stamcelleforskning med abort, mye mindre med mord, og dermed gjør anti-abortsposisjonen utallig latterlig canada goose norge

Fremfor alt hadde de tatt opp canada goose outlet urettferdigheten til det voksende gapet mellom superrich og alle andre og kjempet for å heve levestandarden til fattige mennesker. (Forty prosent av alle kvinner som søker abort lever på $ 10 000 i året eller mindre.)

Hva republikanerne gjorde i stedet var misbruk av abort igjen og igjen og igjen som et polariserende problem for å stimulere basen sin.

Abort før ‘Kulturkrigen’

Før 1973 ble abort allerede legalisert staten etter stat uten å starte en borgerkrig.

canada goose herre Ingen ble skutt i 1959 da American Law Institute (ALI) foreslo en modell straffekode for statlig abort lov. Koden foreslo legalisering av abort av grunner, inkludert morens mentale eller fysiske helse, graviditet på grunn av voldtekt og incest, og fosterdeformitet. canada goose herre

canada goose victoria parka Den 25. april 1967 signerte guvernøren i Colorado, John Love, den første liberaliserte amerikanske abortretten i USA, slik at abort i tilfelle av psykisk eller fysisk funksjonshemming hos barn eller mor eller i tilfeller av voldtekt eller incest. Ingen bygninger ble brannbombet, og heller ikke det republikanske partiet bestemte seg for å definere seg som ‘pro liv’ og bekjempe hvert valg, lokalt, statlig og nasjonalt, ved å erklære sin antiabortion legitimasjon. canada goose victoria parka

canada goose victoria Det var selv Southern Baptist-ledere på posten som å være i favør av abortrettigheter. For eksempel hevdet Dr. W. A. ​​Criswell (en to-term president i Southern Baptist Convention) og min far (i senere år) over abort. Criswell var på rekord og sa at livet ikke begynte før en baby tok sitt første pust. canada goose victoria

canada goose jakke dame Lover ble vedtatt i California, Oregon og North Carolina, og lovliggjorde abort, og ingen kjedet seg til noen kliniske porte. I 1970 tillatt New York abort på etterspørselen opp til den tjuefire uke av svangerskapet. Guvernør Nelson A. Rockefeller signerte et lovforslag om opphevelse av statens 1830 lov om forbud mot abort, autentisk etter ‘quickening’ (det gamle begrepet indikerer fosterets første bevegelse som følt av moren). canada goose jakke dame

canada goose salg Rockefellers liv var ikke truet av folk som spikret opp ‘ønskede’ plakater som opplistet hjemmeadressen hans og hvor hans barn gikk i skole. Lignende lover ble vedtatt i Alaska, Hawaii og Washington State uten at det demokratiske partiet forandret sin plattform for å bli Canadas gås utløp vancouver deretter ‘Abortpartiet’ (som republikanerne snart vil merke det). canada goose salg

canada goose jakke herre Ved utgangen av 1972 hadde totalt tretten stater en ALI-type lov, og ingen hadde utløst en kulturkrig. Fire stater tillot abort på etterspørsel, og det var ingen massedemonstrasjoner, enda mindre mord på leger. Selv ultrakonservative Mississippi tillot abort for voldtekt og incest, mens Alabama tillot abort for morens fysiske helse. Ronald Reagan (om enn noe fraværende) var pro-valg. Ingen klinikker i New York State, Alaska eller California (hvor abort var lovlig) ble bombet. Høyesterett utstedte sin dom i Roe v. Wade. Den inkrementale tilstanden ved statlig tilnærming til å finne en mer human (for ikke å nevne realistisk) måte å håndtere uønsket graviditet på enn den falske ‘bakgaten’ abort endte med et smash. canada goose jakke herre

I Roe ble retten til privatliv oppdaget å være ‘bred nok til å omfatte’ en rett til abort. Roe vedtok et trimesterskjema for graviditet. I første trimester kunne en stat ikke legge til noen regulering for å beskytte et foster. I andre trimester kunne en stat innføre noen reguleringer, men bare for å beskytte mors helse. I tredje trimester, selv etter levedyktighet, kunne en (men ikke måtte) ‘forbyde’ abort, forutsatt at det gjorde unntak for å bevare liv og helse for en kvinne som søker abort.

canada goose Da definerte Doe v. Bolton-regjeringen (også i 1973) helse for å bety ‘alle faktorer’ som påvirker en kvinne, inkludert ‘følelsesmessig, psykologisk, familiær og kvinnens alder’. Med andre ord i praksis hvis du kunne finne en lege villig til å gjøre gjerningen, ble abort gjort lovlig i et slag i alle femti stater, til øyeblikket før en fullvokst baby ble født. Bolle som ‘raffinerte’ skapte kulturkrigen som vi kjenner dem i dag. canada goose

Dette var en ‘liv og død’ -emne som utgjorde rå følelser for å matche: døde babyer som ble dratt mot kvinner drept av kleshengere.

I motsetning til debatter om bønn i offentlige skoler, ga Roe ikke retten til å bære våpen, rasemessige problemer og homofile rettigheter, noe som ikke innebar noe mellomrom, enda mindre det psykologiske rommet for en gradvis tilpasning til en ny følsomhet for kvinners rettigheter. I motsetning til dødsstraff, dette problemet var ikke om noen hundre mordere på døden, men om alles døtre, hustruer, mødre, søstre og kjærester, for ikke å snakke om skjebnen til alle babyene som ble oppfattet fra da av.

canada goose outlet Som omdefinert av Bolton var Roe ekstremt sammenlignet med ikke bare den hittil mer nyanserte og gradvise utviklingen av abortlovene i Canada, men også i forhold til lovene som definerer tilgang til abort i andre vestlige land. canada goose outlet

Matters seksuell generere en spesiell type varme i sex besatt / sex fryktet Amerika. Dermed er 1960-tallet over pillen og ‘hva det vil føre til’ bare en forsmak på hva kampen om abort ble og har forblitt.

canada goose jakke Roe, som omorganisert av Bolton, fôret lidenskapen som har brent i hver suksessiv generasjon av antigjørlige demonstranter siden tidlig på 1970-tallet. Dette har medført økningen av den såkalte Tea Party-bevegelsen og Høyre Høyre s vitriol laced reaksjon på President Obama s tjuende århundre moderat lovgivende helse omsorg reform, inkludert prognoser for ‘Death Panels’ og ‘regjeringen overtakelse. ‘ canada goose jakke.

Те, що ми робимо найкраще...